Programok

Faces of the World kiállításmegnyitó

Jegyár: A belépés díjtalan.


Művészetek Háza Gödöllő
Ficak Galéria
Esemény kezdése: 2018. 04. 11. (szerda) 17.00
60 perc, szünet nélkül

Prokop Kata fotókiállítása

A kiállítás elsődleges célja hogy megmutassa az emberek sokszínűségét és az ebben rejlő szépséget. A szépség szubjektív, nem igazán tudjuk leírni sem számmal, de még megfogalmazni is nehéz, hogy mit értünk alatta. Azt talán egyértelműen kijelenthetjük, hogy a vonzóság és az esztétikum nagyon domináns részét képezi a szépségről alkotott
képünknek. Hogy mit tartunk esztétikusnak, azt a minket körülvevő társadalom és maga a korszak amelyben élünk határozza meg.
A portréfotózás során igyekeztünk minél többféle nemzetiségű és arctípusú modellt összegyűjteni, hangsúlyozva ezzel a különbségeket és a rassztól független szépséget.
A globalizáció hatásaként nyílik a világ, egyre többféle kultúrával találkozhatunk, amely szokatlan lehet számunkra, így az elfogadás a hétköznapjainkká kell hogy váljon. Míg a 80-as években még megbámultunk egy fekete embert, addíg ma már egyáltalán nem kelt feltűnést. Ez persze nem azt jelenti, hogy immunisak lettünk a különbségekre, inkább hozzászoktunk ahhoz, a sokféleséghez amelyet a világ magában hordoz.
Sajnos a szorosabb együttélés táptalaja a diszkriminációnak, a rasszizmusnak is. Mi azonban azt gondoljuk, hogyha képesek vagyunk egymásban meglátni a szépséget és vonzzónak látunk, egy a világ teljesen ellenkező pontjáról származó kultúrájú embert az abszolút hozzásegít ahhoz, hogy megtaláljuk magunkban az elfogadást és az érdeklődést a másik felé.
A XXI. század egyik nagy kérdése, hogy mennyire tudjuk elfogadni egymást, a velünk élő egyéb kultúrákat, mennyire és milyen módon tudjuk integrálni a sajátunkba. Bár ez a kiállítás nem ad választ erre a kérdésre, azonban reméljük apropója lesz olyan  proaktív beszélgetéseknek melyekben megszülethetnek a válaszok.A változtatás jogát fenntartjuk.

Hasonló programok

"Laxenburg és környéke" Terebesi Gyula fotókiállítása

Jegyár: A belépés díjtalan.
Ponyiczki Szilvia festménykiállítása

Jézus élete c. festmény kiállítás

Jegyár: A belépés díjtalan.